Προφίλ

Η PROFILCO ιδρύθηκε το 2001

Σε ένα παραδοσιακό εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας το οποίo ανακαινίσθηκε με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κτιρίου λειτουργεί σήμερα ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός παραγωγής προφίλ αλουμινίου στην Ευρώπη.

Η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 9.000 τόνους προφίλ το χρόνο. Εδώ παράγονται προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, ικανά να ανταγωνισθούν προϊόντα της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Profilco:

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Profilco:

  • Καλύπτουν έκταση 17.000 τετραγωνικών μέτρων.
  • Η εξέλιξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια είναι σταθερά ανοδική.
  • Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της εξελίχθηκαν, μεγάλωσαν και επεκτάθηκαν.
  • Η Profilco έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων με 39 καταστήματα σε 14 χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Aυστραλία, Βέλγιο, Λιβύη, Ινδία , Αλγερία, Τυνησία, Ν. Αφρική, Ιράκ.

Έρευνα και ανάπτυξη

Τα συστήματα αλουμινίου της PROFILCO σχεδιάζονται αποκλειστικά από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.Εδώ μελετώνται με ειδικά προγράμματα οι διάφορες εφαρμογές των συστημάτων και οι συναρμογές των προφίλ καθώς επίσης και ο σχεδιασμός και χρήση των εξαρτημάτων. Εδώ σχεδιάζονται τα προφίλ και πραγματοποιείται ο τελικός έλεγχος των προϊόντων πριν βγούνε στην αγορά.

Το Περιβάλλον

Η PROFILCO έχοντας υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση εγκατέστησε και λειτουργεί μία υπερσύγχρονη μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Η φυσικοχημική μονάδα επεξεργάζεται τα υγρά απόβλητα του βαφείου χρησιμοποιώντας χημικά αντιδραστήρια και κατάλληλες τεχνικές. Έτσι εξασφαλίζεται η φιλικότητα των παραγωγικών διαδικασιών απέναντι στο περιβάλλον, πρόληψη και περιορισμός του όγκου των αποβλήτων, εξοικονόμηση ενέργειας, φυσικών πόρων και αναλώσιμων.

Το Περιβάλλον

bottom

Τα συστήματα αλουμινίου της PROFILCO έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

Οι αρχικές εγκαταστάσεις της εταιρείας κάλυπταν έκταση 6.500 m2. Η PROFILCO σημείωσε σταθερή πρόοδο στα επόμενα χρόνια. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της εξελίχθηκαν, αυξήθηκαν και επεκτάθηκαν. Οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν σήμερα έκταση 17.000 m2.

 

Το απασχολούμενο προσωπικό αποτελείται 120 άτομα.

 

Η PROFILCO έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε 6 χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία. Η εταιρεία έχει συνολική παρουσία σε 40 χώρες όπως η Αυστραλία, η Αλγερία, η Ινδία, η Νότια Αφρική, η Λιβύη, το Βέλγιο με κέντρα διανομής σε περισσότερα από 30 σημεία.

 

Μάθετε περισσότερα >

Ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός κατασκευής προφίλ αλουμινίου στην Ευρώπη

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε παραδοσιακό εργοστάσιο που βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας, το οποίο ανακαινίστηκε σύμφωνα με την αρχιτεκτονική του κτηρίου.

 

Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 9.000 τόνους προφίλ ετησίως.

video-gr